Op een ontspannen manier intuïtief, creatief en speels bezig zijn.   Tijd voor jezelf maken. Je gaat bewust aan de slag met je intuïtie en creativiteit. Een tekening verteld veel over je onderbewuste.

 Wat doet kleuren met je?

In het dagelijks leven gebruiken we vaak onze ratio, de logica, realiteit en feiten. Je linker hersenhelft dus. Door te kleuren stimuleer je onder andere je fantasie, je gevoelens en je creativiteit. Je gebruikt dan je rechter hersenhelft.

Het is van belang dat beide hersenhelften in balans zijn. Ik vind het dan ook een mooie ontwikkeling, dat op het moment de kleurboeken voor volwassen erg populair zijn, dat ‘je weer mag kleuren’.

Kleurplaten opvragen

Het is eindelijk tot een grote groep mensen doorgedrongen, dat kleuren niet alleen leuk is voor kinderen maar dat iedereen daar plezier aan kan beleven. Kleuren is immers niet alleen verfrissend voor je hersenen, je ruimt ook onbewust allerlei emotionele blokkades op. Zo heeft het kleuren van mandala’s een kalmerend en helend effect.

Ik vind het heerlijk om te tekenen en omdat kleuren heel mindful is. Ontwerp ik kleurplaten. Een paar van mijn kleurplaten vind je hieronder. Ik zou dus zeggen, wacht niet langer, koop een doos kleurpotloden, vraag een kleurplaat bij mij aan en ervaar de positieve effecten van het kleuren!

Een kleurplaat kun je downloaden door deze te vergroten en af te drukken. Je kunt de kleurplaat ook op je eigen computer op slaan.

Veel kleurplezier!